EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj

3. Daugiafunkcinio pastato konversija Raugyklos g. 21

Autoriai

ARCHITEKTAI - “DO ARCHITECTS”: Andrė Baldišiūtė, Algimantas Neniškis, Gediminas Aismontas, Greta Varpučianskytė, Vita Soltonaitė, KONSTRUKTORIAI – Gytis Lietvaitis, 2018 m.

Apie pastatą

Atgyjančiame stoties rajone, Raugyklos gatvėje, buvęs apleistas sandėlio pastatas šiandien atveria duris kaip daugiabutis gyvenamasis namas bei „DO ARCHITECTS“ komandos biuras.

Architektų komandai iššūkiu tapęs projektas atskleidžia, kad menkaverte laikoma architektūra gali būti atnaujinta ir tapti pokytį lemiančia gatvės dalimi. Pastatas pritaikytas šiuolaikiškiems poreikiams: viduje pertvaros suformuoja funkcionalaus dydžio butus su balkonais ir terasomis, atnaujintuose fasaduose seni langai pakeisti naujais, o subtili tarpuvartės medinė apdaila – išskirtinis akcentas.

Išskirtinai matomas Raugyklos g. fasadas iš karto traukia praeivių dėmesį – viduje suprojektuota erdvė per visą aukštą atskleidžia architektų gyvenimo kasdienybę: pokalbius prie virtuvės salos, paskaitas, susitikimus ir kūrybines diskusijas. Antrajame pastato aukšte suprojektuoti funkcionalūs butai netipiški – įėjimai iš lauko per terasas ir ergonomiškas erdvių išplanavimas sukuria vakarietišką miestietiško gyvenimo kokybę. Trečiajame aukšte gyventojai įsikūrę loftinėse erdvėse su aukštomis lubomis, įstiklintais lauko kiemeliais svetainėse ir stogo terasomis. Tai – tikrai netipiniai namai, kuriuose glūdi per daugelį metų sukauptos architektų patirtys ir žinios.

Kviečiame apžiūrėti ne tik pastato išorę, „DO ARCHITECTS“ biurą, bet ir apsilankyti keliuose jau įrengtuose butuose.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 11:00–19:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 11:00–17:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min., ekskursijos trukmė – 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 18:00 val., sekm. 16:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Aguonų.

Adresas

Raugyklos g. 21
  • 15