EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj

63. Vilniaus koncertų ir sporto rūmai

Autoriai

ARCHITEKTAI - Eduardas Chlomauskas, Jonas Kriukelis, Zigmantas Liandzbergis. KONSTRUKTORIAI - Henrikas Karvelis, Algimantas Katilius, Aleksejus Kamarauskas, Sofija Kovarskaja, 1971 m.

Apie pastatą

Per festivalį duris atvers vienas iš žinomiausių Vilniaus pastatų – Vilniaus koncertų ir sporto rūmai.

1971 m. pastatyti rūmai užbaigė sporto pastatų kompleksą dešiniajame Neries krante. Iškilę šalia Žalgirio stadiono, uždaro bei atviro baseinų, Koncertų ir sporto rūmai tapo ne tik šio komplekso, bet ir viso miesto akcentu. Pagrindinis pastato elementas – išradimu laikoma vantinė salės stogo konstrukcija. Lyg banga, kurios ketera nukreipta į Pilies kalną, – unikali konstrukcija išskyrė šiuos rūmus iš kitų to metų tipinių projektų. Dinamiškas siluetas, gelžbetonio ir stiklo kombinacijos atspindi XX a. šeštojo ir septintojo dešimtmečių moderniosios architektūros dvasią. Ne mažiau įspūdingas ir pastato interjeras – fojė esantis didelis medinis banguojančių medžio juostelių pano, įmontuotas į sieną. Pagrindinėje salėje netradicinė baltai dažyto medžio ir gelžbetonio dermė.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmai – vienas išskirtiniausių architektūrinių kūrinių Vilniuje. Pastatas, atpažįstamas ne tik Lietuvoje, tapo sostinės panoramos simboliu.

RENGINYS

Ekskursijas šiame pastate papildys kompozitoriaus Vytauto Paukštelio sukurta audiovizualinė instaliacija „…Ir šviesa, ir tiesa…“. Daugiau informacijos apie instaliaciją rasite čia.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 20 min., ekskursijos trukmė – 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:15 val., sekm. 17:15 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Rinktinės, Žvejų.

Adresas

Rinktinės g. 1
  • 25