EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Birutė Petruškaitė

26. Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos centrinė būstinė

Autoriai

ARCHITEKTAI - R. Dičius ir Z. Daunoravičius, 1951 - 1976 m.

Apie pastatą

Konarskio g. 49 – tai vienas adresas, kuriame vyko visa Lietuvos televizijos ir didžioji dalis radijo istorijos. Kompleksas, kurį sudaro skirtingais laikotarpiais statyti stilistiškai skirtingi korpusai, augęs ir vystęsis kartu su Lietuvos technine raida, progresu, galimybėmis ir poreikiais.

Pagal kartotinį projektą pastatytas senasis korpusas ir kiek atokiau nuo gatvės iškilusi pilka aukštutinė dalis bei giliau esantys triaukščiai korpusai retą praeivį priverčia stabtelti ir pakelti akis. O stabtelti vertėtų. Ir užeiti vidun, ir išeiti iš pastato tik tada, kai susipažinsite su jo struktūra, istorija ir reikšme mūsų techninei ir kultūrinei raidai. Šiame pastate neturėsime laiko kalbėti apie sausus faktus ir skaičius, verčiau laiką skirsime unikalioms istorijoms apie jo erdves, istoriją, technologijas ir žmones.

Šis pastatų kompleksas – ne muziejus, veikiau Lietuvos radijo ir televizijos vadovėlis, kur galima susipažinti tiek su dešimtmečių senumo technika, tiek su moderniausia Baltijos šalyse robotizuota studija. Čia galima išvysti autentiškas radijo koncertams skirtas sales, šiuolaikines radijo, televizijos studijas, montažines ar dekoracijų sandėlius.

Duris plačiai atveria pastatas, kuriantis technikos istoriją, o istorija kuria jį.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min., ekskursijos trukmė – 60 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:00 val., sekm. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Vingis, Žemaitės.

Adresas

Konarskio g. 49
  • 20