EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Birutė Petruškaitė

24. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos centriniai rūmai

Autoriai

ARCHITEKTAI - nežinomi, 1900-1903 m.

Apie pastatą

XX a. pradžioje Gedimino prospekte, tada vadintame Georgijaus, iškilo ištaigingas, specialiai valstybinei mergaičių gimnazijai statytas pastatas. Per jau daugiau negu šimtą metų šio pastato sienos matė šimtus gimnazisčių, jis davė pradžią Vytauto Didžiojo gimnazijai, ėjo per rusų, lietuvių, vokiečių ir lenkų rankas, buvo ir mokykla, ir karo ligonine, kol galiausiai 1945 m. šiuose rūmuose buvo įkurta Vilniaus konservatorija.

Savo statybos laikotarpiu pastatas buvo vertinamas esąs gana konservatyvių formų, kadangi Vilniuje tuo metu jau buvo prasidėjusi moderno stiliaus banga. Kita vertus, palyginus su kitomis to meto mokyklomis, meniniu atžvilgiu ši mokykla buvo pati išraiškingiausia.

Šiandien šie rūmai – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Čia apsilankę sužinosite ne tik pastato istoriją, bet ir savo akimis išvysite interjero pokyčius, galėsite aplankyti koncertų sales, girdėjusias talentingiausius Lietuvos muzikantus, išgirsti istorijas iš muzikantų gyvenimo, pamojuoti praeiviams iš balkono, kurio… Čia nebuvo.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min., ekskursijos trukmė – 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:00 val., sekm. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Juozo Tumo-Vaižganto, Pamėnkalnio.

Adresas

Gedimino pr. 42
  • 25