EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj
Savarankiškas lankymas su audio gidu.

47. Šiuolaikinio meno centras | ŠMC

Autoriai

ARCHITEKTAS – V. E. Čekanauskas, INŽINIERIUS – R. Jakas, 1967 m., REKONSTRUKCIJOS ARCHITEKTAS – V. Ozarinskas, 2006 m.

Apie pastatą

Pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje dar sovietmečiu iškilę tuometiniai Dailės parodų rūmai šiandien po savo stogu glaudžia Šiuolaikinio meno centrą – didžiausią tokio pobūdžio įstaigą Baltijos šalyse. Specialiai meno parodoms skirtame modernistinės architektūros pastate eksponuojami naujausi užsienio ir Lietuvos kūrėjų šiuolaikinio meno darbai.

„Tuo metu Dailės parodų rūmai buvo labai neįprastos architektūros. Šokiravo plačios vitrinos ir pasažai“, – taip pastato autorius kalbėjo apie šiandienos ryškų ir puikiai atpažįstamą sovietinės Lietuvos architektūros objektą.

Savo forma pastatas atkartoja Vokiečių gatvės linkį, taip suskaidomas jo tūris, suteikiama lengvumo ir įsileidžiama daugiau šviesos. Dėl tokio išskirtinio ir jautraus santykio su aplinka pastatas vertinamas kaip vienas geriausių modernizmo architektūros kūrinių.

PRISTATO:

RENGINYS

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 14:00 val. ir balandžio 28 d. sekm. 14:00 val. kviečiame Šiuolaikinio meno centre pamatyti Marijos Baranauskaitės sukurtą performansą „Sofos projektas“. Daugiau informacijos apie performansą rasite čia.

Audio gidas

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Rotušė.

Adresas

Vokiečių g. 2 / Rūdininkų g. 1