EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj
Į šį pastatą būtina išankstinė registracija. Su savimi turėkite asmens dokumentą.

1. Čekijos Respublikos ambasada

REGISTRACIJA BAIGĖSI

Autoriai

ARCHITEKTAI – “Lennox architekti”, M. Smrčkova, T. Stary, J. Stary, J. Stejskalik, M. Schwarz, INTERJERO DIZAINERIAI – “Qubus Design”, 2004 m.

Apie pastatą

Čekijos Respublikos ambasada Vilniuje – itin modernus dviejų pastatų kompleksas – puikus šiuolaikinės europietiškos architektūros pavyzdys. Vienas pastato korpusas skirtas reprezentacinei ir administracinei ambasados funkcijoms, o kitame įkurdinta ambasadoriaus rezidencija, du dviaukščiai butai, diplomatinių kurjerių ir svečių patalpos.

Pastato architektūrinėje kompozicijoje daug dėmesio skirta vidinėms ir išorinėms erdvėms, atsižvelgta į skirtingas pastato funkcijas ir tai, kad pastate reprezentacinio pobūdžio renginiai derinami su diplomatų bei svečių apgyvendinimu.

Projektuojant ypatingas dėmesys buvo skiriamas darnai su esama aplinka – augmenijai bei išskirtiniam Žvėryno siluetui. Pagrindinis čekų architektų tikslas buvo gamtovaizdžio akcentus ir pastatų kompleksą sujungti į vientisą kompoziciją. Pamatykite patys, kaip jiems tai pavyko ir kaip atrodo čekų architektūros atspindžiai Vilniuje.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas valandą, ekskursijos trukmė - 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Kęstučio, Liubarto tiltas.

Adresas

Birutės g. 16
  • 20