EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj

49. Sodros administracinis pastatas (Laisvės pr.)

Autoriai

ARCHITEKTAI – Gediminas Baravykas ir Andrius Gediminas Gudaitis, KONSTUKTORIUS - V. Segalis, 1994-2002 m.

Apie pastatą

Turbūt daugeliui jūsų, vos išgirdus pavadinimą: „Sodros“ Vilniaus skyriaus administracinis pastatas, mintyse iškyla nuobodžios ir niūrios biurokratijos šventovės vaizdinys. Tačiau tai – anaiptol netiesa!

Dviejų simetriškų korpusų, septynių aukštų plokštuminis pastatas, kurio jungiamoji ašis yra neįprastos piltuvo formos kompozicija, neabejotinai yra vienas išskirtiniausių pastatų Karoliniškių mikrorajone. Nors pastatas nuo pat pradžių buvo projektuotas ir statytas būtent „Sodros“ reikmėms, autorius neapsiribojo vien funkcijos išpildymu, įterpė ir įdomesnių, akį traukiančių sprendimų. Iš paukščio skrydžio pastatas primena sklendžiančią gulbę, o žvalgantis į neįprastas konstrukcijas, vienoje iš aptarnavimo salių galima pajusti stimpanko (angl. steampunk) dvasią.

Ekskursijoje pamatysite žymųjį „Sodros“ piltuvą iš vidaus, paklaidžiosite rūsių koridoriais. Senajame pastato korpuse pamatysite ne taip seniai pradingusius, bet jau užmirštus reliktus, kurie mena laikus, kai dar nebuvo bankinių kortelių. Lankydamiesi objekte, grožėsitės Karoliniškių ir Lazdynų panoramomis bei sužinosite, koks galėjo būti kitas Karoliniškių mikrorajono pavadinimas.

PRISTATO:

RENGINYS

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 14:00 val. kviečiame Sodros administraciniame pastate išgirsti berniukų choro „Ažuoliukas“ atliekamą kūrinį – Antonio Vivaldi „Gloria“. Daugiau informacijos apie koncertą rasite čia.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–14:00 val.
2019 m. balandžio 27 d. šešt. 15:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min., ekskursijos trukmė - 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:00 val., sekm. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Televizijos bokštas, Karoliniškės.

Adresas

Laisvės pr. 28
  • 25