EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Nathan Willock

52. Swedbank centrinė būstinė

Autoriai

ARCHITEKTAI - „Ambraso architektų biuras", 2009 m.

Apie pastatą

„Swedbank“ administracinis pastatas – vienas ryškiausių moderniojo Vilniaus miesto centro objektų dešiniajame Neries krante. Centrinė banko būstinė, kurioje net 9 banko padaliniai, išsiskiria dėl savo architektūrinio racionalumo ir kokybės. Tai – neabejotinai vienas šviesiausių moderniosios architektūros pavyzdžių visoje Lietuvoje. Stiklinis atrijus, pratęsiantis senosios Ukmergės gatvės ašį, ir didelė miestiečių pamėgta terasa, nuo kurios galėsite grožėtis Vilniaus panorama, yra tai, dėl ko verta užsukti.

Kurdami išskirtinę vietą mieste, architektai sau kėlė daug iššūkių ir skatino ieškoti nestandartinių sprendimų. Įdomi ši vieta tiek urbanistiniu, tiek gamtiniu požiūriu. Kuriant pastatą, jausta atsakomybė visuomenei, todėl nemaža dalis tiek teritorijos, tiek vidinės erdvės yra skirta ne tik darbuotojams, bet ir miestiečiams.

Ekskursijoje supažindinsime su pastato istorija, architektūra, įdiegtomis moderniomis technologijomis, darbuotojai patys pasakos apie banko gyvenimą bei atvers ne kiekvienam prieinamas duris.

PRISTATO:

 

RENGINYS

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 13:00–15:00 val. Swedbank centrinėje būstinėje kviečiame pamatyti performansą „Keltuvo moteris“. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–19:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min., ekskursijos trukmė - 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 18:00 val., sekm. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Nacionalinė dailės galerija.

Adresas

Konstitucijos pr. 20A
  • 25