EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Birutė Petruškaitė
Su savimi turėkite asmens dokumentą. Pastate ribota galimybė fotografuoti.

4. DC Pier - Danske Bank Globalių paslaugų centro biuras

Autoriai

ARCHITEKTAI - "Archinova": Aleksandras Gvildys, Andrius Sinius, Artūras Mažeika, Virginija Kazlauskaitė, Jovita Saveikė, Sandra Paškevičienė. KVARTALO URBANISTINĖS KONCEPCIJOS ARCHITEKTAI - "Archinova" ir "Arrow Architects”. INTERJERO ARCHITEKTAI - "Archinova" ir "A2SM". KONSTRUKTORIAI - "ASD project", 2018 m.

Apie pastatą

„DC Pier“ biuras yra vienas iš 5 „Danske Bank“ pastatų, esančių Žvėryno mikrorajone. Modernus šešių aukštų biuras buvo atidarytas 2018 m. istorinėje „Vilniaus duonos“ kepyklos vietoje, kur tada dirbo keli šimtai darbuotojų. Šiandien šiame biure dirba beveik 1000 darbuotojų. „U“ formos pastate daug tvarių ir inovatyvių sprendimų. Dėl ant stogo išdėstytų saulės elementų pastatui reikia mažiau energijos, nauja inžinerinė sistema viduje reguliuoja drėgmės, saulės spindulių kiekį – visa tai ir dar daugiau pastatui pelnė vieną iš kelių „BREEAM“ sertifikatų Lietuvoje. Čia išskirtinis dėmesys skiriamas ne tik visapusiškai patogiai darbo erdvei, bet ir socialiniams poreikiams. Darbuotojai kasdien gali naudotis 150 vietų valgykla, kavos taškais, sporto sale, žaidimų kambariu, miego kambarėliais.

Visi Saltoniškių g. įsikūrę biurai atspindi skirtingus motyvus gamtos tema. „DC Pier“ pastatui išskirtinumo suteikia čia vyraujantis elementas – vanduo. Dėl to šis biuras pavadintas „Pier“ – prieplauka. Ekskursijoje sužinosite, kaip vandens motyvas pasireiškia visame pastato interjere ir net erdvių pavadinimuose!

PRISTATO:

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 60 min., ekskursijos trukmė – 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:00 val. ir sekm. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Panorama, Saltoniškės, Lietuvos edukologijos universitetas.

Adresas

Saltoniškių g. 7
  • 20