EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj
Repeticijų metu būtina laikytis tylos. Ribota galimybė fotografuoti.

27. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras

Autoriai

ARCHITEKTĖ - E. N. Bučiūtė, 1974 m.

Apie pastatą

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras –fantomo siluetas, išnyrantis virš upės. Šie modernūs Operos rūmai – simbolis, neatsiejamas nuo Neries pakrantės. Juodi ir balti fasado stačiakampiai su virš stogo iškilusia „žalčio karūna“ ir laužytomis laiptų kaskadomis įkūnija pagrindinius vėlyvojo modernizmo principus.
Teatro rūmų architektūroje susipina dvi eklektiškos idėjinės srovės – tradicija ir modernumas. Šiuolaikiškumo ir atvirumo įspūdį kuria šiltas geltono stiklo fasadas, kurį apgaubia minimalistinis pastato tūris. Užmezgęs dialogą, žiūrovas patenka į įspūdingo aukščio fojė erdvę, išraiškingai sufleruojančią apie naują visuomenės pažangos epochą. Novatoriškumo atmosferą sustiprina įžymieji sietynai, o įžengus į žiūrovų salę – scenos konstrukcijos ir apšvietimo sistema. Tarytum kontrastas asketiškai Operos rūmų išorei interjere vyrauja tradicinės lietuviškos medžiagos: raudonojo molio plytos, žalvario dirbiniai ir unikali medžio apdaila.
Šie ir dar daug kitų architektūros ir interjero sprendinių yra pastebimi kiekvienam rūmų lankytojui. Kviečiame apsilankyti debiutuojančioje „Open House Vilnius“ ekskursijoje ir išvysti bei išgirsti, koks pasaulis yra anapus raudonosios scenos uždangos.

PRISTATO:

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 08:00–15:30 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 08:00–10:30 val.

Ekskursijos vyks kas 20 min., ekskursijos trukmė – 60 min. Paskutinė ekskursija šešt. 14:20 val., sekm. 09:20 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Vinco Kudirkos aikštė, Operos ir Baleto teatras.

Adresas

A. Vienuolio g. 1
  • 20