EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Norbert Tukaj

8. Green Hall 2 – verslo centras

Autoriai

ARCHITEKTAI – „Archinova”, „Arrow Architects”, KONSTRUKTORIAI – „Ribinis būvis”, 2016 m.

Apie pastatą

„Green Hall 2“ išsiskiria savo plastiška, į aplinką reaguojančia forma, aukštais kokybės standartais, keliamais darbo ir poilsio aplinkai, bei tvariais technologiniais sprendimais. Tai yra pirmasis A+ energinio naudingumo klasės biurų pastatas Lietuvoje. Jis yra „Green Hall“ slėnio komplekso dalis, kurio viešosios erdvės tęsiasi iki pat Neries upės vingio.

Pastatas buvo suformuotas atsižvelgiant į supančią aplinką bei reljefą, atkreiptas dėmesys į jau esamą „Green Hall“ ir būsimą „Green Hall 3“ pastatus, Upės gatvę bei Neries upę. „Green Hall 2“ fasadų architektūra pasižymi kompoziciniu vientisumu bei dvigubo lenkimo įspūdį kuriančia geometrija. Į miesto centro pusę pastatas atsuktas savo iškiliausiu, susukto stiklo fasadu, o jo tūris siaurėja ir leidžiasi Žvėryno link. Kraštovaizdyje dominuoja natūralus akmuo, medis, gamtiškos formos, laukiniai, kruopščiai atrinkti ir visą sezoną vešantys vietinio klimato augalai.

Pastato vidinių erdvių epicentras – šviesus, trijų aukštų atrijus, kuriame suprojektuota išskirtinė skulptūriškų sūkurinių laiptų ir balkonų kompozicija. Dominuoja balta spalva, medžiagos – metalas, akmuo.

PRISTATO:

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 10:00–20:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min., ekskursijos trukmė 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19:15 val. ir sekm. 17:15 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės - Lietuvos sąjūdžio kelias, Studentų, Lietuvos edukologijos universitetas.

Adresas

Upės g. 23
  • 20