EN
GRĮŽTI
Nuotrauka - Giedrius Ilgūnas
Su savimi turėkite asmens dokumentą. Pastate ribota galimybė fotografuoti.

39. Nacionalinė dailės galerija | NDG

Autoriai

ARCHITEKTAI – G. Baravykas, V. Vielius, KONSTRUKTORIUS – C. Strimaitis, 1980m. REKONSTRUKCIJOS ARCHITEKTAI - A. Bučas, D. Čaplinskas, G. Kuginis, REKONSTRUKCIJOS KONSTRUKTORIUS - D. Bulybenko, 2009 m.

Apie pastatą

Sovietiniais metais iškilusio pastato architektūra savo žavesio nepraranda iki šiol, o po 2009 m. rekonstrukcijos atsiradę juodieji ekranai nepaliauja žadinti miestiečių smalsumo. Originalus seno-naujo duetas Nacionalinę dailės galeriją pavertė viena populiariausių sostinės viešųjų erdvių.

Pastato rekonstrukcijos ir išplėtimo projektas išsaugojo pirminę pastato struktūrą, jo įvaizdį bei papildė naujomis formomis ir medžiagomis. Naujasis ansamblis – klasikinės modernios ir naujų technologijų amžiaus architektūrų sintezė.

Turbūt daugelis vilniečių yra bent kartą lankęsi galerijos parodose, todėl per „Open House Vilnius“ savaitgalį Nacionalinė dailės galerija atvers savo nematomą pusę. Užsukite, nes tai – unikali galimybė pamatyti, kaip saugomos Lietuvos meno vertybės, sužinoti, kur alsuoja galerijos „plaučiai“, ir kokią funkciją atlieka paslaptingieji „pastatai-ekranai“, esantys šalia galerijos.

PRISTATO:

Lankymo laikas

2019 m. balandžio 27 d. šešt. 11:00–16:00 val.
2019 m. balandžio 28 d. sekm. 11:00–16:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 2 val., ekskursijos trukmė 60 min. Paskutinė ekskursija šešt. ir sekm. 15:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Nacionalinė dailės galerija.

Adresas

Konstitucijos pr. 22
  • 25