EN
GRĮŽTI
Nuotr. K. Driskiaus

37. Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia ir bernardinių vienuolynas

Autoriai

ARCHITEKTAS - nežinomas, 1594-1629 m., RESTAURACIJOS, REKONSTRUKCIJOS ARCHITEKTAI - „Archinova", 2008 m.

Apie pastatą

Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios ir bernardinių vienuolyno ansamblis – retas renesansinės architektūros pavyzdys Lietuvoje. XVII a. pr. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kanclerio Leono Sapiegos iniciatyva pastatyta elegantiška bažnyčia tapo Sapiegų šeimos mauzoliejumi.

Šalia bažnyčios esančiuose vienuolyno pastatuose įsikūrė seserys bernardinės, priėmusios griežtą klauzūrą. Vienuolyno patalpas joms buvo galima palikti tik karo, maro ar gaisro metu. Nors vienuolynas buvo uždarytas ir apleistas, iki šių dienų išlikusios ansamblio architektūros detalės liudija apie uždarą seserų bendruomenės gyvenimą.

Bažnytinio paveldo muziejus, po restauracijos įsikūręs dalyje buvusio vienuolyno patalpų, kviečia praverti šios uždaros erdvės duris Open House Vilnius metu!

Tai išskirtinė galimybė ne tik apžiūrėti muziejaus lankytojams matomas įspūdingas ansamblio erdves, bet ir tas patalpas, kurios liko uždaros iki šių dienų: buvusio vienuolyno vidinį kiemą, koridorius, celes, Sapiegų šeimos herbu papuoštą valgomąjį bei virtuvę su autentišku kaminu.

Lankymo laikas

2017 m. balandžio 22 d. šešt. 11:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas valandą. Paskutinė ekskursija 17 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Dailės akademija.

Adresas

Šv. Mykolo g. 9.

Svarbu

Būtina registracija internetu.
  • 25
REGISTRACIJA BAIGĖSI

DĖKOJAME