EN
GRĮŽTI
Nuotr. L. Garbačiauskas

43. Small Planet Airlines biuras

Autoriai

ARCHITEKTAS – T. M.Rostvorovskis, 1896 m. REKONSTRUKCIJA – „Archinova”, projekto vadovė A.Gvildienė, 2010 m. INTERJERAS – architektūros studija “Plazma”, R. Mikulionis, G. Vaitkevičius,K. Skirmantas, 2015 m.

Apie pastatą

Skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ biuras drąsiai pasirinko XIX a. pabaigos istorizmo stiliaus pastatą ir jame, nepaisant visų iššūkių, susikūrė savo autentišką erdvę.

Domintis šiuo interjeru pirmiausia įsemena jog tai biuras be durų. Šioje žinutėje sėkmingai užkoduotas pagrindinis kompanijos požiūris – atvirumas ir bendradarbiavimas. Tai ir perteikia sukurtas interjeras, kuriam įgyvendinti reikėjo nemažai pastangų derinant senąją architektūrą su naujomis idėjomis. Proceso metu gimė ir kelios įdomios istorijos apie šortus ar staiga dingusius turėklus.

Biure maksimaliai, kiek leidžia esamos konstrukcijos, suprojektuotos bendros darbo erdvės. Biuro interjere, siekiant išlaikyti pastato autentiškumą ir kokybę, naudojama kuo daugiau natūralių medžiagų, tai medžio masyvo durys, kamštinė grindų danga, mansardiniame aukšte, kaip galutinė apdaila atidengtas plytų mūras. Šioje aplinkoje vietą surado ir menininko kurtos iliustracijos, atspindinčios kompanijai svarbius momentus.

Esama architektūra, bei vieta ne tik reikalavo kompromisų, bet ir suteikė papildomos vertės – darbuotojai gali mėgautis vidine terasa medžių apsuptyje bei grožėtis Vilniaus senamiesčio peizažais. „Small Planet Airlines“ biuras atveria duris ir kviečia visu tuo pasimėgauti kartu.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 29 d. sekm. 10:00–17:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min, ekskursijos trukmė - 45 min. Paskutinė ekskursija sekm. 16 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Algirdo, Trakų, M. K. Čiurlionio.

Adresas

J. Basanavičiaus g. 15
  • 14