EN
GRĮŽTI
Nuotr. A. Ambraso.

38. Pakrantė – kūrybinių industrijų centras

Autoriai

ARCHITEKTAI – „Ambraso architektų biuras”, KONSTRUKTORIAI – „Constr”, 2013.

Apie pastatą

Nuostabaus Vilniaus kraštovaizdžio aplinkoje – antrajame Valakampių paplūdimyje, kur nuo seno iš miesto centro kursuodavo garlaiviai ir dūzgė mikrokurortinis gyvenimas, vietoje buvusios parduotuvės ir troleibusų žiedo, yra įsikūręs „Pakrantės“ kūrybinių industrijų centras.

Kurortinė aplinka ir meno kūrimo paslaptis buvo pagrindinės inspiracijos projektuojant pastatą. Medžio apdaila vizualiai maskuoja pastatą pušyne, o vienintelis langas, esantis akliname pagrindiniame fasade, masina lankytoją tarsi pro rakto skylutę pažvelgti į menininkų pasaulį.

Pirmajame aukšte išmintingai ir funkcionaliai suprojektuotos viešos erdvės kviečia užsukti į universalią parodų salę bei skaityklą. Serpantininiu pandusu nusileidę į rūsį rasite plušančius menininkus, su kuriais vėliau pakilsite į mansardinį aukštą – baltas ir jaukias, pušies mediena kvepiančias rezidencijas. Įdomu tai, kad iš antrojo aukšto koridoriaus per kelias akimirkas galima patekti į Valakampių lankas.

Draugiškas gamtai ir kuklus, „Pakrantės“ menų inkubatorius tapo brandžios lietuviškos ekoarchitektūros pavyzdžiu. Čia jaučiama pagarba nuostabiai Neries vingio gamtinei aplinkai. Kviečiame pamatyti gamtos ir architektūros sintezę.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 28 d. šešt. 10:00–15:00 val.
2018 m. balandžio 28 d. šešt. 16:00–20:00 val.
2018 m. balandžio 29 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min., ekskursijos trukmė - 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 19 val. ir sekm. 17 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – 2-asis paplūdimys.

Adresas

Vaidilutės g. 79.
  • 20