EN
GRĮŽTI
Nuotr. N. Tukaj

37. Namas Pavilnyje

Autoriai

ARCHITEKTAI - “DO ARCHITECTS”, Sabina Daugėlienė, Andrė Baldišiūtė, Algimantas Neniškis, Ieva Marija Malinauskaitė, 2017 m.

Apie pastatą

Namai susideda iš smulkmenų. Iš rankomis apčiupinėtų langų, nes smagu skaičiuoti pravažiuojančius traukinius, iš girliandos sode, nes kiekviena diena yra šventė, iš knygų prie židinio ir senų obelų kiemo gale, iš stirnų po langais, žiemą ieškančių obuolių po sniegu, iš saulės pro langus ant pusryčių stalo ir dulkių, kurios ištikimai gyvena kartu. Mūsų dienos prasideda namuose. Gyvenimas neturi būti tobulu, kad būtų nuostabus.

Privatus gyvenamasis namas Pavilnio regioniniame parke suprojektuotas išskirtinėje vietoje, greta traukinio bėgių, senų obelų apsuptyje. Šeimos gyvenimui subalansuota architektūra – praktiška ir stulbinanti paprastumu. Šeimos įpročiai ir vertybės uždavė esminius architektūros principus – plačias vitrinas atsiveriančias į sodą, terasą palei ilgąją namo kraštinę. Interjere išvysime vieną didelę erdvę, užimančia pusę namo ploto, stoglangius gausesnei šviesai. Šis namas – tai įrodymas, kad puiki architektūra neturi būti perteklinė, o prabangą gali kurti atviros erdvės, natūralios medžiagos, dienos šviesa bei nuolat matoma gamta.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 28 d. šešt. 11:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas valandą, ekskursijos trukmė – 45 min. Paskutinė ekskursija šešt. 17 val.

Kaip nuvykti?

1) Važiuoti traukiniu nuo stoties iki “Pavilnių” stotelės (važiuoti 1 stotelę). Traukinių kryptys: Turmantas, Trakai, Kena 2) Važiuoti 13 autobusu nuo stoties iki stotelės “Žemasis Pavilnys” (11stotelių). Išlipsite prie pat objekto (jis bus aiškiai matomas)

Adresas

Žemoji g. 20.

Svarbu

Būtina išankstinė registracija internetu.
  • 12
REGISTRACIJA BAIGĖSI