EN
GRĮŽTI
Nuotr. E. Ganusausko

2. Pirmųjų Litexpo rūmų rekonstrukcija

Autoriai

PASTATO ARCHITEKTAS – Edmundas Stasiulis, 1980. REKONSTRUKCIJOS ARCHITEKTAI – Edmundas Stasiulis, “Paleko architektų studija”, 2017.

Apie pastatą

Lietuvos parodų ir kongreso centro „Litexpo“ centriniai rūmai žalumos apsuptyje stovi jau nuo 1980 metų. Klasikinio stiliaus pastatą suprojektavęs architektas Edmundas Franciškus Stasiulis, paliko moderniosios Lietuvos reliktą, kurį atnaujinti pasiryžo architektas Rolandas Palekas. Kūrėjas sako, kad pastatas tarsi muzikos kūrinys, kuris kaskart naujai suskamba prie natų prisilietus vis kitam atlikėjui.

Akiai malonios architektonikos vaizdas išlieka beveik toks pat kaip ir praėjusio šimtmečio pabaigoje. Tik akylas lankytojas gali pastebėti pakitusias fasado detales, o šių laikų mąstymo ženklus išvysti interjero sprendimuose.Rekonstruojant buvo išardyta dalis rūmų pertvarų, nugriauta dalis sienų, įdiegtos technologiškai pažangios šildymo, vėdinimo, kondicionavimo ir elektros sistemos, pasirūpinta svarbiausiais negalią turinčių žmonių poreikiais. Pirmieji „Litexpo“ rūmai tapo modernia erdve ne tik parodoms, mugėms, tačiau ir koncertinio tipo renginiams, spektakliams, televizijos projektų filmavimams.

Atgimęs, bet išlaikęs XX a. pabaigos dvasią „Litexpo“ pastatas pravers duris tiems, kurie vertina laiko patikrintus dalykus.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 28 d. šešt. 12:00–16:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min., ekskursijos trukmė - 30 min. Paskutinė ekskursija šešt. 15.30 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Parodų rūmai, Litexpo.

Adresas

Laisvės pr. 5

Svarbu

Įėjimas tik pro kasas prie 1 salės (einant nuo viešojo transporto stotelės Parodų rūmai, Laisvės pr. ). Vietų skaičius ribotas.
  • 20