Rupert menų inkubatorius

Autoriai

„Ambraso architektų biuras”, architektai – A. Ambrasas, V. Adamonytė, M. Reklaitis, konstruktoriai – UAB „Constructus“, A. Sabaliauskas, D. Amolevičius, projekto iniciatorius – D. Žakaitis, 2013 m.

Apie pastatą

Nuostabiame pagoniškais vietovardžiais sustiprintame Vilniaus kraštovaizdyje, antrajame Valakampių paplūdimyje, kur nuo seno iš miesto centro kursuodavo garlaiviai ir dūzgė mikrokurortinis gyvenimas, vietoje buvusios parduotuvės ir troleibusų žiedo Vaidilutės gatvės ašyje jau antrus metus įsikūręs Rupert menų inkubatorius.

Kurortinė aplinka ir meno kūrimo paslaptingumas buvo pagrindinės inspiracijos projektuojant pastatą. Medžio apdaila vizualiai maskuoja pastatą pušyne, o vienintelis langas akliname pagrindiniame fasade masina lankytoją tarsi pro rakto skylutę pažvelgti į menininkų pasaulį.

Pirmąjame aukšte išmintingai ir funkcionaliai suprojektuotos viešos erdvės kviečia užsukti į universalią parodų salę bei skaityklą. Serpantininiu pandusu nusileidę į rūsį rasite plušančius menininkus, su kuriais vėliau pakilsite į mansardinį aukštą – baltas ir jaukias pušies mediena kvepiančias jų rezidencijas, o iš antrojo aukšto koridoriaus atvirais laiptais akimirksniu galėsite nusileisti tiesiai į Valakampių lankas.

Neturintis jokių priešiškumo gamtai požymių ar pretenzingo dizaino skiriamųjų ženklų, Ruperto menų inkubatorius tapo gyvu ir be galo retu brandžios lietuviškos ekokultūrinės architektūros egzemplioriumi, kuriame kviečiame susitikti su pačia tikriausia pagarba nuostabiai Neries vingio gamtinei aplinkai.

 

Atsispausdink „Instagram” nuotraukose užfiksuotas Open House Vilnius akimirkas nemokamai!

Ekskursijos

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 10:00–14:00 val.
2015 m. balandžio 25 d. šešt. 15:00–19:00 val.
2015 m. balandžio 26 d. sekm. 10:00–14:00 val.
2015 m. balandžio 26 d. sekm. 15:00–19:00 val.

Ekskursijos vyks kas pusvalandį. Pertrauka 14.00-15.00. Paskutinės ekskursijos pradžia – 18.30.

Specialios ekskursijos

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 16:00 val.
Speciali ekskursija Rupert su architektu A. Ambrasu [Registracija baigėsi]

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė 2-asis paplūdimys.

Adresas

Meškeriotojų g. 33, Valakampiai

Svarbu

Registracija į spec. ekskursiją su A. Ambrasu baigėsi.

Ekskursijos be registracijos - programoje nurodytais laikais.

DĖKOJAME