Menų spaustuvė

Autoriai

Rekonstrukcijos architektas – G. Kuginys,
dalis interjero – T. Kaltenis. 2009 m.

Apie pastatą

Pačioje Vilniaus širdyje, pasislėpęs painiuose senamiesčio gatvelių vingiuose, žaismingas ir smagus, stovi  pastatas, kadaise buvusi „Tiesos“ buveinė, šiandien tai – Menų namai.

Nuo seno šis pramonės statinys iš senamiesčio aplinkos išsiskyrė ne tik industriniams statiniams būdingu masteliu ir architektūra, bet ir savo funkcija. Buvusi spaustuvė, šiandien skambiai vadinama „Menų spaustuve“, po savo stogu glaudžianti visus iniciatyvius ir mylinčius scenos, šokio bei moderniuosius menus, yra vienas geriausių pramonės statinio konversijos pavyzdžių Lietuvoje. Užsukęs čia, visuomet būsi sutiktas kaip laukiamas svečias.

Tačiau paskutinį balandžio savaitgalį mes siūlome daugiau – viskas bus kitaip ir įžengęs pro „Menų spaustuvės“ duris galėsi pasijausti daugiau nei spektaklio žiūrovu ir išvysi spaustuvės erdves čia dirbančiųjų ir kuriančiųjų akimis.

Ekskursijos metu  laukia paslaptinga veikla, kurios neišduosime, tik intrigai sukelti užsiminsime – trumpam pabūsite aktoriais ir pajausite, kuo gyvena Menų spaustuvės rezidentai…

Nepraleisk progos sužinoti daugiau apie mums nematomą teatro kasdienybę!

Atsispausdink „Instagram” nuotraukose užfiksuotas Open House Vilnius akimirkas nemokamai!

Fasadai, langai, durys – UAB „Schüco Lietuva“

schueco 0408

Ekskursijos

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 13:00–19:00 val.
2015 m. balandžio 26 d. sekm. 10:00–12:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min. Paskutinės ekskursijos pradžia – šeš. 18.00, sek. 11.00

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija.

Adresas

Šiltadaržio g. 6

DĖKOJAME