Nuotr.: R. Urbakavičiaus

LR Prokuratūros administracinis pastatas

Autoriai

Architektas – K. Lupeikis, konstruktorius – T. Jakimavičius, 2008 m.

Apie pastatą

Juodasis kubas pilkų daugiabučių namų fone diktuoja savo žaidimo taisykles ir išraiškingu architektūriniu charakteriu išsiskiria iš aplinkos. Juodomis granito plokštėmis dengtas pastatas byloja apie savo tvarką, pastovumą, tvirtumą. Pirmas pastato aukštas, dengtas skaidriomis stiklinėmis plokštumomis, juodąjį kubą atskiria nuo žemės paviršiaus,suteikdamas sunkiai jo formai pakilimo ore efektą. Juoda spalva – tai solidumo spalva, būtina prokuratūros preciziškumui pabrėžti.

„Pasvirę langai statiškai pastato formai suteikia dinamikos elementų, ir bendroje kompozicijoje atsiranda vizualus judėjimas. Jie simbolizuoja veržlų ir dinamišką prokuratūros institucijos charakterį ir jos veiklos pobūdį“, – teigė pastato architektas K. Lupeikis.

Viduje esantys darbo kabinetai išdėstyti pagal perimetrą, o viduryje suformuotas atriumas apšviečia vidinę pastato erdvę iš viršaus. Šios erdvės pagrindiniu akcentu tampa dvi „pakabintos“ posėdžių salės – pastato „siela“ ir „širdis“.

 

Atsispausdink „Instagram” nuotraukose užfiksuotas Open House Vilnius akimirkas nemokamai!

Ekskursijos

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 10:00–19:00 val.

Ekskursijos vyks kas 60 min., paskutinės ekskursijos pradžia – 18.00.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Žalgirio stadionas.

Adresas

Rinktinės g. 5A

Svarbu

Lankantis pastate turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Rekomenduojame į ekskursiją ateiti ankščiau užsiregistruoti.

Šiame pastate vyksiantys renginiai

DĖKOJAME