EN
Nuotr.: M. Baranauskas

Istorijas pasakoja buvęs kino teatras "Lietuva" [Registracija baigėsi]

„Open house Vilnius“ atviros architektūros savaitgalis kviečia išgirsti kino teatro „Lietuva“ istorijas!

1965 m. pastatytas kino teatras buvo didžiausias ir moderniausias kino teatras Lietuvoje. Pilkai tinkuotas ankstyvojo sovietinio modernizmo pastatas tapo ne tik miestiečių laisvalaikio dalimi, bet įgijo ir simbolinę kultūrinę reikšmę. Čia vyko filmų premjeros, retrospektyvos, kino festivaliai ir sunkiai prieinamų sovietiniame pasaulyje užsienio filmų peržiūros. 1997 m. kino teatras buvo rekonstruotas, įdiegta pasaulio kino standartus atitinkanti vaizdo ir garso technika, įspūdinga didžioji salė turėjo beveik 1000 vietų, o kino ekrano dydis siekė 200m².

Nuo 2005 metų nebeveikiantis pastatas yra smarkiai apgriuvęs, tačiau jau po kelerių metų jį pakeis nauja kultūrinė erdvė – Modernaus meno centras, projektuotas žymaus užsienio architekto D. Libeskindo kartu su lietuvių komanda “Do architects”. Nepraleisk progos įžengt į „Lietuvos“ kino teatro vidų, išgirsk jo istoriją ir susipažink su naujojo meno centro vizijomis!

Renginys organizuojamas kartu su Modernaus meno centru.

Ekskursijas ves menotyrininkė ir Nacionalinės dailės galerijos kuratorė Eglė Juocevičiūtė, knygos „Vilniaus iliuzionai” autorė Sonata Žalneravičiutė ir MMC darbuotoja Vytautė Seinauskaitė.

Būtina išankstinė registracija. [REGISTRACIJA BAIGĖSI]

MMC

Kino teatras "Lietuva"

Renginio laikas

2016 m. balandžio 23 d. šešt. 14.00–18.00 val.
2016 m. balandžio 24 d. sekm. 12.00–17.00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė - Trakų.

Adresas

Pylimo g. 17

Aplankykite ir kitus pastatus

DĖKOJAME