Nuotr.: Open-City

Victoria Thornton paskaita "Apie architektūrą visiems"

Victoria Thornton yra organizacijos „Open-City” įkūrėja ir direktorė. Ji daugelį metų dalyvauja architektūriniame gyvenime tarpininkaudama tarp skirtingų interesų grupių bei siekia įtakoti architektūrinius procesus taip, kad miestai būtų kuriami gyvybingi, ir kad šiame procese galėtų dalyvauti kiekvienas. 1992 m. ji pirmą kartą iniciavo festivalį „Open House” Londone, vėliau įsteigė pasaulinį „Open House Worldwide” tinklą. V. Thornton yra pripažinta viena iškiliausių architektūros edukatorių Jungtinėje Karalystėje, 2012 metais buvo įvertinta Britų Imperijos Ordinu (OBE) už ilgametį indėlį architektūros kultūros ir edukacijos srityje.

Kokybiški pastatai ir viešosios erdvės yra neatsiejami nuo gyvybingų miestų kūrimo ir puoselėjimo. Tačiau dažnai pasitaiko, kad tarp plačiosios visuomenės ir tarp tų, kurie miestus kūria bei stato, esti barjeras. Dėl šios priežesties, pasak V. Thornton, prieš 23 metus sumanytas renginys „Open House London” yra geriausias būdas mokytis, suprasti ir diskutuoti apie mūsų miestų bei architektūros kokybę.

Paskaita vyks anglų kalba.

ŠMC - Šiuolaikinio meno centras (buv. Dailės parodų rūmai)

Renginio laikas

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 16.00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė - Vingriai, Rotušė

Adresas

Vokiečių g. 2

Svarbu

Į specialią ekskursiją su pastato darbuotojais registracija baigėsi. Ekskursijos be registracijos - programoje nurodytais laikais.

DĖKOJAME