Nuotr.: G. Ilgūno

Speciali ekskursija Vilniaus Santuokų rūmuose su istorike Marija Drėmaite [Registracija baigėsi]

Buvusių evangelikų liuteronų kapinių vietoje greta cerkvės  įsikomponavę  pirmieji Lietuvoje Santuokų rūmai duris atvėrė 1974 metais. Anuomet jaunų ir drąsių architektų kompanija, vadovaujama architekto Gedimino Baravyko, sukūrė išskirtinės architektūros pastatą, davusį pradžią kitiems tokios paskirties pastatams ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse.

Pastato interjero ir eksterjero elementų sprendiniai pasižymi išlaikyta stilistine vienove. Plastiškomis formomis ir dinamiška tūrine kompozicija išsiskiriantis pastatas įsilieja į gamtinę aplinką, o išskirtinis fasado elementas – laiptai – tarsi simbolinis tiltas jungia žmonių gyvenimus. Rūmų viduje suprojektuotos puošnios autentiškos erdvės, skirtos santuokų bei vardynų ritualams, atskiros erdvės sutuoktinių pasiruošimui ir jų laukiantiems svečiams.

Iki šiol beveik nepakitęs rūmų interjeras bei išorė suteikia išskirtinę galimybę susipažinti su vienu įspūdingiausių XX a. antros pusės Vilniaus pastatų. Daugybei vilniečių šie rūmai tapo gražiausių gyvenimo prisiminimų dalimi.

„Open House Vilnius“ savaitgalio metu kviečiame apsilankyti Santuokų rūmuose be ilgalaikių įsipareigojimų, tik su meile architektūrai!

Ekskursijos gidė – istorikė Marija Drėmaitė

Vilniaus santuokų rūmai

Renginio laikas

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 11:45 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – M. K. Čiurlionio, Algirdo

Adresas

Kalinausko g. 21

Svarbu

Registracija į ekskursiją baigta.

DĖKOJAME