Piešinio "Pakelta velėna" autorius: Gitenis Umbrasas

Pokalbis-diskusija su miesto menininku Giteniu Umbrasu

Pasibaigus šeštadienio dienos ekskursijų ciklui, dvaro oficinoje, konferencijų salėje kviečiame į pokalbį-diskusiją su Giteniu Umbrasu – vienu pagrindinių koplyčios-kolumbariumo idėjos autorių, jos puoselėtoju ir įgyvendintoju, o taip pat unikalios mozaikos koplyčios erdvėje kūrėju.

Kita šio menininko kūrybos erdvė – miestas. Sunku būtų rasti nežinančius plytelės „Stebuklas“ Katedros aikštėje, pildančios praeivių norus ir svajones, kiekvieną pavasarį pražįstančių Neries „Meilės krantų“, „Čiulbančio kryžiaus“ Žvėryno rajone ar buvusio KGB pastato cokolio, šalia Lukiškių aikštės, išmarginto aukų vardais ir pavardėmis. Kviečiame Jus susipažinti ir pasiklausyti G. Umbraso minčių apie Tuskulėnų rimties parko koplyčios-kolumbariumo projektą ir miesto meną. Taip pat galėsite pamatyti autoriaus eskizų ir maketo parodėlę.

Tuskulėnų Rimties parko kolumbariumas-koplyčia

Renginio laikas

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 17:00 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Tuskulėnų rimties parkas.

Adresas

Žirmūnų g. 1F

Svarbu

Registracija į specialią ekskursiją su architektu Marium Šaliamoru baigėsi. Ekskursijos be registracijos - programoje nurodytais laikais. Lankytojai gali dalyvauti aukų pagerbimo akcijoje: su savimi atsinešti žvakutę stikliniame indelyje, kurią po ekskursijos bus galima padėti parke.

DĖKOJAME