Peršokti į pagrindinį turinį

Prisidėk

Paremk

Paremk

„Open House Vilnius“ organizuoja savanoriška, nevyriausybinė, ne pelno siekianti viešoji įstaiga „Architektūros fondas“. Prie iniciatyvos įgyvendinimo galima prisidėti tampant „Open House Vilnius“ draugu ar rėmėju. Bet koks rėmėjų indėlis mums padeda siekti renginio tikslų ir jį tobulinti, o žmonėms dovanoja galimybę pažinti savo miestą bei jo architektūrinę įvairovę. „Open House Vilnius“ paremti galima:

  • Pervedant pasirinktą sumą į VšĮ „Architektūros fondas“ sąskaitą, nr.: LT05 7300 0101 5675 7592;
  • Skiriant VšĮ „Architektūros fondas“ 1,2% gyventojų pajamų mokesčio (įm. kodas 126391219). Instrukciją, kaip tai padaryti, galite rasti čia.
  • Paremiant Open House Vilnius pasirinkta suma:
Savanoriauk

Savanoriauk

„Open House Vilnius“ savaitgalio sėkmė priklauso nuo didelės grupės nuostabių žmonių, mylinčių architektūrą. Prisidėdami prie renginio organizavimo savanoriai turi galimybę patys susipažinti su išskirtiniais pastatais, jų autoriais bei darbuotojais ruošdami ir patys vesdami ekskursijas. Prisijunk prie 2022 metų renginio savanorių!

Architektūros festivalis „Open House Vilnius“ organizuojamas vien tik drąsių ir iššūkių nebijančių savanorių. Savaitgalio metu ekskursijas veda ir apie architektūrą pasakoja šimtai miesto entuziastų. Pirmaisiais renginio metais jų buvo 140, 2019 m. – net 500, o per 6-rius renginio metus savanoriais pabuvo net 1 823 žmonės. Daugelis savanoriauja ne vienerius metus, kai kurie – nepraleidžia nei vieno renginio.

Su architektūra susijusi savanorystė padeda giliau pažinti miesto architektūrą bei jo istoriją. Didžiąją dalį savanoriaujančiųjų sudaro ne profesionalūs architektai, o pačių įvairiausių specialybių žmonės. Todėl gerai neišmanantiems architektūros nėra ko jaudintis: savanorius paruošia ir apmoko mentorius, atsakingas už komandos koordinavimą bei ekskursijų paruošimą.

Prisijunk prie 2023 metų renginio savanorių ir atrask Vilniaus architektūrą kitaip! Užpildyk savanorio anketą.

Savanorio anketa
Prisidėk

Prisidėk

Atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“ būtų neįmanomas be geranoriško ir dosnaus mūsų partnerių, rėmėjų, draugų bei savanorių indėlio.

Kiekvienas gali prisidėti prie „Open House Vilnius“ renginio!