EN
GRĮŽTI
Kadras iš filmo Moriyama San ©BÊKA & LEMOINE

Architektūros fondo kinas | Moriyama San

Nepaprastai paprasta japono Moriyama kasdienybė kupina meno, muzikos ir architektūros. Šiuolaikinės japonų architektūros genijaus, Pritzkerio prizo laureato Ryue Nishizawa suprojektuotas pono Moriyama namas ne mažiau intriguojantis už savininko asmenybę, kuriame kiekvienas kambarys – atskiras pastatas, o riba tarp privačios ir bendros erdvės beveik nepastebima.

Savaitės trukmės dokumentinė režisieriaus Ila Bêka kelionė po urbanistinę oazę Tokijaus centre atskleis unikalią herojaus buitį ir gyvenimo būdą.

The New York Times pristato Ila Bêka ir Louise Lemoine kaip „kultines architektūros pasaulio asmenybes”, o Metropoliteno meno muziejus (MoMA) jų darbus įtraukė į savo nuolatinę kolekciją.

Genialus Bêka & Lemoine filmas apie nepaprasto žmogaus gyvenimą nepaprastame name. (The Guardian)

Apie režisierius:
Pasaulyje pripažinti filmų kūrėjai Ila Bêka ir Louise Lemoine siekia pakeisti nusistovėjusį požiūrį į architektūros dokumentiką, atsisako idealizuotos, tobulos architektūros vaizdavimo, jų kūriniuose atskleidžiamas kasdienybės ir netobulumo grožis, gyvybe pulsuojanti architektūra, apie kurią pasakojama ten gyvenančių ar dirbančių žmonių lūpomis.

Filmo trukmė: 63 min

Filmas vyks anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Filmo anonsas:
https://www.youtube.com/watch?v=Egr2BAdXZA4

Bilietai:
http://www.kinopasaka.lt/lt/filmai/moriyama-san

Laikas

2019 m. balandžio 28 d. sekm. 17:30 val.

Vieta

Kino teatras „Pasaka”
Šv. Ignoto g. 4/3
Vilnius