GRĮŽTI

B. MENINIS PASAKOJIMAS: Vilniaus koncertų ir sporto rūmų foto-dokumentacija

Apie maršrutą

Maršrute „(Ne)panašūs rajonai” Vilniaus koncertų ir sporto rūmų fasaduose bus instaliuotas austrų menininkų Willi Dorner ir Lisos Rastl projektas.

Projekto metu menininkai siekia per žmogaus kūno santykį su pastatu užfiksuoti jo charakteringiausias savybes – mastelį, medžiagiškumą, spalvas, faktūras, proporcijas, šviesą, vidinių erdvių atmosferą. Siurealistiniai kostiumai ir choreografinės kompozicijos pateiks naują netikėtą Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pasakojimą.

APIE MENININKUS:

Lisa Rastl – architektūros, meno, parodų fotografė. Lisa bendradarbiauja su Willi Dorner, dokumentuoja performansus, instaliacijas. Jos parodos pristatytos Honkonge, Čilėje, Vienoje, Londone, Briuselyje ir kt.
https://www.lisarastl.com/

Willi Dorner – choreografas, dirbantis ir gyvenantis Vienoje, 1999 m. įkūręs kompaniją Cie.Willi Dorner. Jo darbai – tarpdisciplininiai, dažniausiai site-specific (įvietinti) judesio
performansai, rodomi visame pasaulyje. Willi taip pat domina fotografija, kinas, animacija, instaliacijos. Willi savo kūryba siekia suteikti žiūrovui išskirtinę patirtį ir pasiūlyti naują žvilgsnį į kasdienybę. Menininkas yra kviečiamas į žymiausius Europos ir pasaulio festivalius tokius kaip Festival de Marseille, Festival TransAmériques Montreal, Dance Umbrella London, ar Crossing the Lines New York ir kt.
http://www.ciewdorner.at/

Kostiumų autorė – Minna Liebhart

Atlikėjai – Elmyra Ragimova, Ignas Šmitas, Lina Lauruvėnaitė, Povilas Riauba, Ugnė Kavaliauskaitė, Viktoras Fedorenko, Viktorija Zobielaitė

 

RĖMĖJAI: 

                   

 

Lankymo laikas

2020 m. liepos 11 d. šešt. 10:00–20:00
2020 m. liepos 12 d. sekm. 10:00–18:00

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Rinktinės, Žvejų.

Pradžia

Rinktinės g. 1