Ankstesnė naujiena

Vilnius - oficialus “Open House Worldwide” tinklo narys


2015 m. balandžio 2 d.

„Open House Vilnius“ – tai atviros architektūros savaitgalis, kviečiantis miestiečius ir miesto svečius pažinti šiuolaikišką ir išskirtinę architektūrą.

Atviros architektūros savaitgalio metu duris atvers Vilniaus pastatai, kurie įprastai yra visiškai arba iš dalies neprieinami visuomenei.

„Open House“ – tai visame pasaulyje pripažintas renginio formatas, kurio istorija siekia kelias dešimtis metų. Pirmą kartą festivalis buvo surengtas 1992 m. Londone. Renginys čia sulaukė didelio susidomėjimo ir greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Šiuo metu „Open House“ savaitgalis kasmet organizuojamas daugiau nei trisdešimtyje pasaulio miestų: Barselonoje, Helsinkyje, Romoje, Melburne, Niujorke ir daugelyje kitų. Daugiau informacijos apie šį tarptautinį tinklą: www.openhouseworldwide.org

Visus šiuos miestus vienija tarptautinis tinklas “Open House Worldwide” ir bendras tikslas – įtraukti visuomenę į pokalbį apie architektūros bei aplinkos kokybę, kurti išskirtinę galimybę žmonėms suprasti ir mokytis apie pastatus bei erdves tiesiogiai juos patiriant.

Šiemet Vilnius tapo oficialiu “Open House Worldwide” tinklo nariu ir pasaulyje bus matomas kaip išskirtinės architektūros miestas, stojantis greta Niujorko, Barselonos ir Londono.

Visi architektūros savaitgalio renginiai yra nemokami ir atviri visiems.

Kita naujiena

DĖKOJAME