EN
GRĮŽTI
Nuotr.: R. Urbakavičius

46. Swedbank centrinė būstinė

Autoriai

ARCHITEKTAI: „Ambraso architektų biuras”, 2009.

Apie pastatą

„Swedbank“ administracinis pastatas – vienas ryškiausių moderniojo Vilniaus miesto centro objektų dešiniajame Neries krante. Centrinė banko būstinė, sujungusi net 9 banko padalinius, išsiskiria savo architektūriniu racionalumu ir kokybe. Tai neabejotinai vienas šviesiausių modernios architektūros pavyzdžių visoje Lietuvoje. Stiklinis atriumas pratęsiantis senosios Ukmergės gatvės ašį ir didelė miestiečių pamėgta terasa, nuo kurios galėsite grožėtis Vilniaus panorama, yra tai, dėl ko verta užsukti.

Kurdami išskirtinę vietą mieste, kūrėjai patys sau kėlė daug iššūkių ir skatino ieškoti nestandartinių sprendimų. Įdomi ši vieta tiek urbanistiniu, tiek gamtiniu požiūriu. Kuriant šį pastatą jausta atsakomybė visuomenei, todėl nemaža dalis tiek teritorijos, tiek vidinės erdvės skirta ne tik darbuotojams, bet ir miestiečiams.

Ekskursijų metu supažindinsime su pastato istorija, architektūra, įdiegtomis moderniomis technologijomis, darbuotojai patys pasakos apie banko gyvenimą bei atvers ne kiekvienam prieinamas duris.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 28 d. šešt. 10:00–19:00 val.
2018 m. balandžio 29 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min., paskutinė ekskursija šešt. 18 val. ir sekm. 17 val., ekskursijos tukmė - 45 min.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Nacionalinė dailės galerija.

Adresas

Konstitucijos pr. 20.
  • 25