EN
GRĮŽTI
Nuotr. L. Garbačiausko

6. Gaisrinė ir bendrosios pagalbos centras

Autoriai

ARCHITEKTAI – „L&G Projektai”, G. Vieversys, L. Tumynienė, A. Šablevičius, V. Stupak, D. Čipkus, KONSTRUKTORIUS – A. Urbas, 2012 m.

Apie pastatą

Draugiškas aplinkai pastatas, iškilęs Antakalnyje, prie Šilo tilto – tai gelbėtojų tvirtovė. Joje budi visada pasiruošusi padėti Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-oji komanda, o į netylantį pagalbos telefoną atsiliepia kantrūs darbuotojai. Vieta, kurioje dieną ir naktį verda gyvenimas.

Architektai projektavo pastatą taip, kad pro jo stiklines sienas atsivertų vaizdas į Neries upę, kuris padėtų darbuotojams atsipalaiduoti po įtempto ir intensyvaus darbo. Išraiškingą pastato charakterį pabrėžia beveik juodomis degto molio plokštėmis apdailinti fasadai ir raudoni ryškūs pagrindiniai įėjimai į pastatą. Šlaitas, besileidžiantis į upę, architektams sudarė galimybę dalį pastato „užkasti“ po žeme ir taip apželdinti jo stogą, kurį galima pamatyti nuo didelės pastato terasos.

Gaisrinių mašinų garažas, jų plovyklos, persirengimo ir poilsio kambariai, konferencijų salė, valčių elingas prie upės, 60-ties darbo vietų operatorių salė, informacijos archyvo kambarys – tai ne tik paprastos darbo erdvės – čia kasdien pasakojamos ekstremalios gyvenimo istorijos.

Lankymo laikas

2018 m. balandžio 28 d. šešt. 10:00–18:00 val.
2018 m. balandžio 29 d. sekm. 10:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min., ekskursijos trukmė – 60 min. Paskutinė ekskursija šešt. ir sekm. 17 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Minties, Šilo tiltas.

Adresas

P. Vileišio g. 20A.

Svarbu

Būtina išankstinė registracija internetu.
  • 30
REGISTRACIJA BAIGĖSI