EN
GRĮŽTI
Nuotr. N. Tukaj

41. Valstybės pažinimo centras

Autoriai

REKONSTRUKCIJOS IR EKSPOZICIJOS ARCHITEKTAI – „Processoffice", Rokas Kilčiauskas, Marius Kanevičius, Vytautas Biekša, Eglė Matulaitytė, Dovilė Kriščiūnaitė, Olga Voišnis, Sandra Šlepikaitė, Adelė Dovydavičiūtė, 2016 m.

Apie pastatą

2016 m. kovo mėnesį duris atvėrė vienas moderniausių muziejų Lietuvoje ir regione – Valstybės pažinimo centras, įsikūręs Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų ansamblio teritorijoje. Pastatas buvo statytas kaip Prezidento rezidencija, tačiau galiausiai buvo nuspręsta pakeisti jo funkciją. Ši užduotis patikėta jaunų, talentingų architektų biurui „Processoffice“. Rekonstrukcijos metu buvo išsaugota didžioji dalis pirminės pastato struktūros, bet tuo pačiu atvertos šviesios, minimalistinės interjero erdvės, kurios taip pat pritaikytos interaktyviai ekspozicijai. Be to, buvo išsaugoti giliai paslėpti architektūros sluoksniai, menantys šioje vietoje anksčiau buvusius pastatus. Įdomu, kad ekspozicijos turinį ir išpildymą kūrė tas pats architektų biuras, pasitelkdamas didelę ekspertų ir įvairių sričių profesionalų komandą. 2016 m. architektų biuras gavo apdovanojimą už geriausią viešą internjerą, sukurtą Valstybės pažinimo centre, nes čia dizainas meistriškai panaudotas kaip įrankis paprastai paaiškinti sudėtingus valstybės valdymo ir veikimo procesus.

Ekskursijos metu ne tik atrasite Valstybės pažinimo centro interjerą, bet ir būsite supažindinti su LR Prezidento rūmų ansamblio istorija bei architektūra, aplankysite rūmų kiemelį ir parką.

Beje, 2017 m. pavasarį kaip tik bus 20 metų, kai pastatų komplekse šalia S. Daukanto aikštės įsikūrė Lietuvos Respublikos Prezidentūra.

Lankymo laikas

2017 m. balandžio 22 d. šešt. 11:00–18:00 val.

Ekskursijos vyksta kas 30 min. Paskutinė ekskursija šeš. 17 val.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Arkikatedra

Adresas

Totorių g. 28.

Svarbu

Įėjimas pro Universiteto g. esančius vartus, vedančius į Prezidentūros rūmų kiemą. Su savimi turėti asmens dokumentą.
  • 20

DĖKOJAME