EN
GRĮŽTI
Nuotr.: R. Kraujutytė ir B. Petruškaitė

34. Skulptoriaus Gedimino Jokūbonio dirbtuvės

Autoriai

ARCHITEKTAS – J. Makariūnas, 1962-1963 m.

Apie pastatą

Nepaisant to, jog į skulptoriaus Gedimino Jokūbonio (gyv. 1927–2006 m.) dirbtuves nuo geležinkelio stoties skiria nemažas kelio galas, į jas atveda bėgiai. Tik visai ne traukiniai, o pats Vilniaus „Adomas Mickevičius“ ar Kauno „Maironis“ kadais jais važinėję… Būtent šiais bėgiais, savo didingumu ir gabaritais pranokdami įspūdingai aukštas pastato duris, jie išriedėjo į visiem pažįstamas vietas, kur iki šiol rymo.

Architekto Jaunučio Makariūno moderniosios architektūros objektas specialiai Gediminui Jokūboniui suprojektuotas ir  pastatytas 1962–1963 m. pagal „Dailės fondo“ užsakymą. Prieš daugiau nei 50 metų pastatytos skulptoriaus dirbtuvės ir šiandien stebina originaliu bei  moderniu architektūriniu sprendiniu – apvalią dirbtuvių erdvę dengia stiklinis stogas, pro kurį sklindanti šviesa šiandien apgaubia įkvepiantį kūrybišką interjerą.

Paklausyti, ką kalba Gedimino Jokūbonio skulptūros, galite tiesiog vaikštinėdami mieste. Tačiau pasivaikščioti bėgiais, kuriomis jos keliavo, ir pajusti savo pačių skulptūriškumą galėsite tik „Open House Vilnius“ savaitgalio metu.

Lankymo laikas

2017 m. balandžio 22 d. šešt. 12:00–18:00 val.
2017 m. balandžio 23 d. sekm. 12:00–18:00 val.

Savarankiškas lankymas.

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – M. K. Čiurlionio

Adresas

V. Kudirkos g. 4
  • 10

DĖKOJAME