EN
Nuotr.: R. Kraujutytė ir B. Petruškaitė

Valstybinis Vilniaus mažasis teatras

Autoriai

Architektas –­ K. Korojedovas, 1900 m., darbų vykdytojas A. Filipovičius–Dubovikas, rekonstrukcijos architektai –­ M. Prozorovas, 1908 m.

Apie pastatą

Už tylaus pastato sienų slypi ne tik įspūdingai marga istorija, bet ir XX amžiaus interjerui būdinga prabanga. Stiklinis kupolas, žiemos sodas – tai tik nedidelė dalis vertingiausių architektūros detalių, kviečiančių apsilankyti ir įvertinti praeities reliktus.

Šis pastatas, daug kartų rekonstruotas ir keitęs funkciją, žymi daug svarbių įvykių, vykusių Vilniuje nuo pastato gimimo iki šių dienų.

1900 m. pirkliui Izaokui Smaženevičiui pastatytas keturių aukštų pastatas yra bene vienas didžiausių to meto pastatų Vilniaus mieste. Čia veikia „Le Grand“ teatras, tuomet įsikuria viešbutis „Bristol“, kuris sėkmingai konkuruoja su kitais garsiais Vilniaus viešbučiais, nuo 1909 m. pastatą nuomoja lietuvių kultūros draugija „Rūta“, o po II–ojo Pasaulinio karo pastatas priklauso LTSR Radiofonui. Vėliau pastate veikia vienas iš trijų Vilniaus „Štralių“, kurio lankytojus vilioja 7 moterų choras. Sovietmečiu čia įsikuria Vilniaus Centrinis gastronomas, visus žavintis savo neįprastai moderniu interjeru.

Nepraleisk galimybės pamatyti teatro „organizmą” iš vidaus! 

Lankymo laikas

2016 m. balandžio 23 d. šešt. 12.00–16.00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min. Paskutinė ekskursija šeš. 15.30

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – J. Tumo-Vaižganto, V. Kudirkos aikštė

Adresas

Gedimino pr. 22

Aplankykite ir kitus pastatus

DĖKOJAME