EN
Nuotr.: N. Tukaj
Nuotr.: N. Tukaj

Valstybės pažinimo centras

Autoriai

Rekonstrukcijos ir ekspozicijos architektai – „Processoffice": Rokas Kilčiauskas, Marius Kanevičius, Vytautas Biekša, Eglė Matulaitytė, Dovilė Kriščiūnaitė, Olga Voišnis, Sandra Šlepikaitė, Adelė Dovydavičiūtė, 2016 m.

Apie pastatą

Šių metų kovo mėnesį duris atvėrė vienas moderniausių muziejų Lietuvoje ir regione – Valstybės pažinimo centras, įsikūręs Prezidentūros rūmų ansamblio teritorijoje, pastate, kuris statytas, kaip Prezidento rezidencija. Vykdant 2009-aisias baigtos, bet taip iki galo ir neįrengtos rezidencijos rekonstrukciją, išsaugota didžioji dalis pirminės pastato struktūros, tačiau pastatas pritaikytas visai kitai naujai funkcijai. Jaunų talentingų architektų biuro „Processoffice“ kurtas projektas atveria šviesias minimalistines interjero erdves, skirtas šiuolaikinei interaktyviai ekspozicijai. Intriguoja tai, kad patalpose išsaugoti giliai paslėpti architektūros sluoksniai, nurodantys šioje vietoje anksčiau buvusius pastatus.

Open House Vilnius renginio metu kviečiame atrasti modernų, šiuolaikišką ir inovatyvų inkliuzą istoriniame ansamblyje, kupiną naujų elementų ir šiek tiek paslapčių, bei praeities užuominų.

Objektas įdomus ir tuo, kad ekspozicijos turinys ir išpildymas buvo kurtas to paties architektų biuro, pasitelkiant didelę ekspertų ir įvairių sričių profesionalų komandą. Taip pat tokio tipo muziejus, atviras visuomenei ir įsikūręs būtent Prezidentūros rūmuose yra analogų neturintis centras, rodantis Prezidentūros, kaip institucijos, atvirumą ir šiuolaikiškumą, siekį palaikyti glaudų ryšį su visuomene, puoselėti pilietiškumą.

Ekskursijų metu ne tik atrasite naująjį Valstybės pažinimo centro interjerą, bet ir būsite supažindinti su Prezidentūros komplekso architektūra ir istorija, aplankysite rūmų kiemelį ir parką.

Lankymo laikas

2016 m. balandžio 23 d. šešt. 11:00–18:00 val.
2016 m. balandžio 24 d. sekm. 11:00–18:00 val.

Ekskursijos vyks kas 30 min.
Paskutinė ekskursija šeš. ir sek. 17.00.

Pasivaikščiojimai

2016 m. balandžio 23 d. šešt. 16.00 val.
Pasivaikščiojimas po VPC su architektu Mariumi Kanevičiumi [Registracija baigėsi]

2016 m. balandžio 24 d. sekm. 12.00 val.
Pasivaikščiojimas po VPC su architektu Roku Kilčiausku [Registracija baigėsi]

Kaip nuvykti?

Artimiausia stotelė – Arkikatedra.

Adresas

Totorių g. 28

Svarbu

Įėjimas į centrą pro Universiteto g. esančius vartus, vedančius į Prezidentūros rūmų parką.

Aplankykite ir kitus pastatus

DĖKOJAME