Nuotr.: L. Garbačausko

Gaisrinė ir bendrasis pagalbos centras

Autoriai

„L&G Projektai”, architektai – G. Vieversys, L. Tuminienė, A. Šablevičius, V. Stupak, D. Čipkus, konstruktorius – A. Urbas, 2012 m.

Apie pastatą

Raiškus ir draugiškas aplinkai pastatas iškilęs prie Šilo tilto Antakalnyje – tai gelbėtojų tvirtovė. Pastate įsikūrusi Vilniaus miesto Gaisrinė ir Bendrasis pagalbos centras. Dieną ir naktį čia verda gyvenimas. Visada pasiruošusi padėti budi Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-oji komanda, o į netylantį pagalbos telefoną 112 atsiliepia kantrūs pagalbos centro darbuotojai.

Architektai projektavo pastatą taip, kad pro jo stiklines sienas atsivertų vaizdas į Neries upę, kuris padėtų darbuotojams atsipalaiduoti po įtempto ir intensyvaus darbo.  Išraiškingą pastato charakterį pabrėžia beveik juodomis degto molio plokštėmis apdailinti fasadai ir raudoni ryškūs pagrindiniai įėjimai į pastatą. Šlaitas, besileidžiantis į upę, architektams sudarė galimybę dalį pastato „užkasti“ po žeme ir taip apželdinti jo stogą, kurį galima pamatyti nuo didelės pastato terasos. Gaisrinių mašinų garažas,  jų plovyklos, persirengimo ir poilsio kambariai, konferencijų salė, valčių elingas prie upės, 60 darbo vietų operatorių salė, informacijos archyvo kambarys – tai nėra tik paprastos darbo erdvės – įdomios tikro gyvenimo istorijos čia pasakojamos kasdien.

Atsispausdink „Instagram” nuotraukose užfiksuotas Open House Vilnius akimirkas nemokamai!

Ekskursijos

2015 m. balandžio 25 d. šešt. 13:30–18:30 val.
2015 m. balandžio 26 d. sekm. 13:30–18:30 val.

Ekskursijos vyks kas 60min., paskutinės ekskursijos pradžia – 17.30

Kaip nuvykti?

Artimiausios stotelės – Minties, Šilo tiltas.

Adresas

P. Vileišio g. 20A

Svarbu

Ekskursijos be registracijos - programoje nurodytais laikais.

DĖKOJAME